آموزش تهیه نقشه شیب، جهت شیب و سایه روشن در آرک جی ای اس پرو
در این آموزش با استفاده از یک مدل ارتفاع رقومی نقشه های شیب، جهت شیب و سایه روشن را ایجاد می کنیمآموزش تهیه نقشه شیب، جهت شیب …
آموزش شبکه چند ظلعی تیسن در …
آموزش رقومی سازی یا دیجیت کردن …
آموزش ایجاد کلیپ (برش شیپ فایل) …
آموزش ایجاد بافر در آرک مپ
آموزش درونیابی به روش کریجینگ در …
آموزش درونیابی به روش اسپلاین در …
آموزش درونیابی به روش IDW در …
آموزش انتقال داده اکسل به نر …
تغییر سیستم تصویر تصویر رستری در …
نقشه شیب، جهت شیب و سایه روشن در آرک جی ای اس پرو
با استفاده از ابزار های قدرتمند موجود در آرک جی ای اس پرو می توان انواع نقشه را از داده های خام تهیه نمود. یکی از این ابزار ها بخش surface موجود در جعبه ابزار نرم افزار arc gis pro می باشد. در این آوزش قصد داریم با استفاده از مدل ارتفاع رقومی(DEM) به ترتیب نقشه های شیب، جهت شیب و سایه روشن را تهیه کنیم. ساخت این سه نقشه به سادگی قابل انجام بوده و می توانید از آن ها در پروژه های بعدی خود استفاده کنید.
آموزش های مشابه
- آموزش رایگان آرک جی ای اس
- آموزش envi
- آموزش زمین مرجع کردن در آرک جی ای اس پرو
- باز کردن اکسل در arc gis pro
تهیه نقشه شیب در arc gis pro
نقشه شیب در GIS، یک نمایش مکانی از تغییرات شیب زمین است که با استفاده از دادههای ارتفاعی و توپوگرافیک به دست میآید. این نقشهها بر اساس زاویه شیب (شیب) سطح زمین در هر نقطه ایجاد میشوند و معمولاً با رنگهای مختلف برای نمایش شیبهای مختلف مؤثر هستند.
نقشه جهت شیب در arc gis pro
نقشه جهت شیب در GIS یک نمایش مکانی از جهت و شیب زمین است که بر اساس دادههای ارتفاعی و توپوگرافیک به دست میآید. این نقشهها نشان میدهند که در هر نقطه از منطقه، زمین به چه جهتی شیب دارد و این اطلاعات به صورت زاویههایی از شمال به نمایش درآمده است.
نقشه سایه روشن در arc gis pro
نقشه سایه روشن یا Hillshade در GIS یک نوع نقشه است که با استفاده از مدلهای نورپردازی سه بعدی، سایههای تولید شده توسط سطوح زمین را نمایش میدهد. این نقشه با شبیهسازی نور خورشید و تولید سایهها، توپوگرافی سطح زمین را به واقعیت نزدیک میکند. از رنگهای مختلف برای نمایش تفاوتهای ارتفاعی استفاده میشود، به طوری که مناطق با سایه کمتر به رنگ روشنتر و مناطق با سایه بیشتر به رنگ تاریکتر نمایش داده میشوند.
کاربرد نقشه شیب و جهت شیب
کاربردهای نقشههای شیب و جهت شیب شامل برنامهریزی شهری، مدیریت منابع طبیعی، ارزیابی خطرات طبیعی، طراحی مسیرهای کوهنوردی، مطالعات زمینشناسی، تحلیلهای آب و هواشناسی و حفاظت از محیط زیست میشود. همچنین کاربردهای نقشه سایه رو شن نیز شامل تحلیل توپوگرافی، شناسایی ویژگیهای زمینی مختلف، تصحیح تصاویر ماهوارهای، برنامهریزی منظر، طراحی مسیرهای آبی و هوایی، و تحلیلهای بینایی مکانی میشود.