آموزش رایگان زمین مرجع کردن (ژئورفرنس) در آرک جی ای اس پرو
در این آموزش قصد داریم در مورد نحوه ژئورفرنس کردن نقشه ها در arc gis pro صحبت کنیمآموزش تهیه نقشه شیب، جهت شیب …
آموزش شبکه چند ظلعی تیسن در …
آموزش رقومی سازی یا دیجیت کردن …
آموزش ایجاد کلیپ (برش شیپ فایل) …
آموزش ایجاد بافر در آرک مپ
آموزش درونیابی به روش کریجینگ در …
آموزش درونیابی به روش اسپلاین در …
آموزش درونیابی به روش IDW در …
آموزش انتقال داده اکسل به نر …
تغییر سیستم تصویر تصویر رستری در …
ژئورفرنس کردن در آرک جی ای اس پرو
به فرایندی که طی آن به پیکسل های یک تصویر مختصات جغرافیایی تعلق می گیرد، زمین مرجع کردن می گویند. به عبارتی دیگر می توان گفت نقشه های قدیمی که در فرمت های عکس، مانند jpg قرار دارند، فاقد مختصات جغرافیایی هستند. در فرایند ژئورفرنس کردن ما به هر پیکسلی که در نقشه وجود دارد یک مختصات جغرافیایی می دهیم تا نرم افزار های سنجش از دور و سیستم های اطلاعات جغرافیایی بتوانند آن ها را فراخوانی کرده و پردازش کنند.
آموزش های مشابه:
3_ آموزش رایگان ساخت نرم افزار جی ای اسی با پایتون
آموزش ژئورفرنس کردن در arc gis pro
زمین مرجع کردن در نرم افزار جی ای اس پرو پیشرفت قابل ملاحضه ای نسبت به arc map داشته است. در این نرم افزار ابزار زمین مرجع کردن (georeferencing) به بخش پردازش تصاویر (imagery) منتقل شده است. با انتخاب این ابزار تمام گزینه های مورد نیاز در سر برگ نرم افزار فعال می شوند. اما همانطور که گفتیم این ابزار در نرم افزار آرک جی ای اس پرو یک پیشرفت چشم گیر داشته است. برای بررسی این تغییر می توان به بررسی و مقایسه ی این ابزار با آرک مپ پرداخت.
در نسخه آرک مپ شما باید مختصات جغرافیایی چند نقطه را مشخص کرده و سپس با استفاده از گزینه rectify عملیات را انجام داده سپس خروجی را وارد نرم افزار کنید. اما در نسخه arc gis pro بعد از فعال کردن یک base map با مشخص کردن یک نقطه از نقشه، نرم افزار به طور خودکار نقشه شما را در مختصات وارد شده نشان خواهد داد. از طرفی دیگر دریافت خروجی از نقشه ضروری نبوده و شما می توانید تمام پردازش های مورد نیاز را انجام دهید.
در این آموزش ما سعی کرده ایم که یک نقشه با مقیاس 1:100000 زمین شناسی مربوط به منطقه سوریان در استان فارس را زمین مرجع کنیم. باید توجه کنید که برای زمین مرجع کردن نقشه شما باید مختصات جغرافیایی حداقل 4 نقطه را بر روی نقشه خود بدانید که به آنها نقاط کنترلی می گویند را بدانید.
نقاط کنترلی (control point)
نقاط کنترل نقاطی هستند که مکان های موجود در تصویر بدون مرجع را به مکان های شناخته شده روی نقشه پیوند می دهند. از این نقاط برای ایجاد یک تبدیل هندسی به منظور تطبیق تصویر غیر مرجع با سیستم مرجع مختصات نقشه استفاده می شوند. در واقع می توان گفت تبدیل پیکسل فاقد مختصات به پیکسل دارای مختصات جغرافیایی در سیستم مرجع مختصات مورد استفاده توسط شما با استفاده از نقاط کنترلی انجام می شود.