بررسی جامع سیستم تصویر utm + فیلم آموزش استفاده

بررسی جامع سیستم تصویر utm + فیلم آموزش استفاده

سیستم تصویر یو تی ام که مهمترین و پرکاربرد ترین سیستم های تصویر برای نمایش درست داده ها در ایران می باشد در این پست بررسی شده است
نویسنده: علی
تعداد بازدید: 663
انتشار: 1401-11-12

سیستم تصویر utm

جدای از تمام تعاریف کتابی و رایجی که برای سیستم تصویر یو تی ام بیان شده است، در این مقاله سعی کرده ایم تا با زبانی بسیار روان و به دور از هر گونه حاشیه ای این مبحث را تعریف کنیم. حال بیایید تا ببینیم که سیستم های تویر به چه دلیل ایجاد شده اند؟ برای درک این موضوع به مثالی از دریافت داده ها ماهواره ای می پردازیم. فرض بگیرید که یک ماهواره قصد دریافت داده ارتفاع دیجیتال (DEM) از سطح زمین را دارد. ماهواره ای که از ارتفاع بالا به سطح گسترده ای از زمین نگاه می کند. انحنای سطح زمین (گرد بودن زمین) را به خوبی می تواند ببیند.

این انحنای زمین باعث می شود که داده ی دریافت شده توسط ماهواره بر اساس همین انحنای زمین باشد، یعنی حالت سه بعدی از سطح زمین را مشاهده می کند. در صورتی که ما برای نمایش این داده ها از سطوح دو بعدی نمایشگر کامپیوتر ها استفاده می کنیم. نمایش درست داده های سه بعدی در سطوح دو بعدی مشکلی است که یک سیستم تصویر باید آن را حل کند

 

پست های مشابه

 

سیستم مختصات utm

برای درک صحیح ایکنه به طور کلی یک سیستم تصویر قرار است چه مشکلی را حل کند، یک مثال بسیار خوب وجود دارد. اگر سطح زمین را به شکل یک پرتقال در نظر بگیریم و از قسمتی از سطح آن یه عکس بگیریم، در واقع عکس گرفته شده یک سطح صاف را نشان نمی هد بلکه یک سطح دارای انحنا را به ما نشان می دهد. این همان کاری است که یه ماهواره برای دریافت داده DEM (مثال قبل) انجام می دهد. اما هنگامی که این س در نمایشگر دو بعدی نمایش داده می شود. این انحننا از بین رفته و تصویر حالت واقعی خود را از دست می دهد.

utm چیست

 

بیایید به نحویی دیگر به این مسئله نگاه کنیم. اگر تصویر گرفته شده از سطح زمین را یک قاچ پوست پرتقال در نظر بگیریم درک مسئله بسیار راحت تر می شود. هر قاچ در قسمت های وسط دارای بر آمدگی نسبت به دو سمت آن می باشد. نمایش این سطح در یک صفحه نمایش مانند این است که این قاچ را روی زمین بگزارید و آن را با دست فشار دهید. در این حالت بخش های مرکزی قاچ بیشتر از دو سمت ن فشرده می شود. ین فشردگی دقیقا همان مشکلی است که سیستم تصویر مرکاتور باید آن را حل کند. در واق مقدار فشردگی در همه ی نقاط باید به یک اندازه باشد.

utm

 

به دست آوردن مختصات utm

سیستم مختصات مرکاتور کره ی زمین را با 4 قسمت و 60 زون مختلف تقسیم می کند. قسمت های آن شمال، شرق، جنوب و غرب می باشد. همچنین این سیستم نیم کره چپپ را به 30 قسمت و نیم کره راست را نیز به 30 منطقه یا زون تقسیم می کند که در مجموع 60 زون خواهد بود.  این تقسیم بندی را در تصویر زیر مشاهده می کنید.

UTM چیست ؟

 

سیستم مختصات UTM در ایران

سیستم مختصات یو تی ام ایران را به چهار زون مختلف تقسیم می کند. از غرب به شرق به ترتیب زون ها 38، 39، 40 و 41 ایران را در بر می گریند. در تصویر زیر نحوه به دست آوردن  زون هر منطقه آورده شده است.

utm در ایران

سایر مطالب ناشر
نحوه پیدا کردن ابزار های ژئوپروسسینگ در arcgis pro
نحوه پیدا کردن ابزار های ژئوپروسسینگ در arcgis pro در این پست می توانید نحوه پیدا کردن ابزار های ژئوپروسسینگ در نرم افزار arcgis …
نگاهی جامع به شاخص نرمال‌شده تفاوت پوشش گیاهی (NDVI)
نگاهی جامع به شاخص نرمال‌شده تفاوت پوشش گیاهی (NDVI) شاخص ndvi مهمترین و پرکاربرد ترین شاخص سنجش از دور برای بارزسازی پوشش گیاهی است …
آموزش نصب نرم افزار arcgis pro + لینک دانلود جدیدترین نسخه
آموزش نصب نرم افزار arcgis pro + لینک دانلود جدیدترین … نرم افزار arcgis pro جدیدترین نرم افزار سری arcgis می باشد که توسط esri منتشر …
ارتباط با ناشر

علی

علی

وضعیت در سایت: دانشجو

کامنت ها
Co

تعداد کل کامنت ها: 1
Us
arya ahmedy 1402-1-13
بسیار مفید

GeoRS.ir


خلاصه ای از GeoRS

هدف ما آموزش رایگان مباحث سنجش از دور و سیستم های اطلاعات جغرافیایی است. در این زمینه قابلیت هایی را فراهم کرده ایم تا به ساده ترین روش مباحث را یاد بگیرید و در نهایت سطح خود را در آزمون ها بسنجید.

آموزش و آزمون رایگان هدیه بگیر

در شبکه اینستاگرام ما هر روز با پاسخگویی صحیح به سوالات آزمون و آموزش رایگان هدیه بگیرید.

دوره های رایگان GeoRS

با کلیک بر روی هر بخش آموزش ریگان آن را دریافت کنید. تمامی آموزش ها به صورت انلاین پخش می شوند

با خیال راحت خرید کن