آموزش درونیابی کریجینگ در gis +فیلم آموزشی
یکی دیگز از انواع درونیابی در جی ای اس، درونیابی کریجینگ است که در موارد متععدی استفاده می شود. در این پست این الگوریتم را بررسی کرده ایم.
آموزش رایگان استخراج آبراهه در آرک …

آموزش رایگان زمین مرجع کردن (ژئورفرنس) …

اکسپورت کردن جدول ویژگی در QGIS …

دانلود تصاویر Landsat 8 در نرم …

دو روش اصولی رسم شیپ فایل …

ایجاد یک مجموعه داده موزاییک در …

آموزش استخراج کانتور ارتفاع از گوگل …

آموزش طبقه بندی نظارت نشده در …

آموزش خروجی گرفتن در گوگل ارث …

صحت سنجی طبقه بندی در گوگل …
درونیابی چیست؟
اگر بخواهیم یک تعریف کلی از درونیابی ارائه دهیم می توان گفت: تعیین مقادیر برای یک نقطه یا پیکسل نامشخص بر اساس نقاط یا پیکسل های مشخص. برای استفاده از الگوریتم های درونیابی در جی ای اس شما نیاز به تعدادی نقطه با مقادیر مشخص از یک متغیر پیوسته نیاز دارید که هر چه تعداد نقاط مشخص بیشتر باشد دقت خروجی نیز افزایش پیدا خواهد کرد. این تعریف شاید کمی گیج کننده باشد، اما در ادامه این مقاله می توانید به درک کاملی از آنچه که در درونیابی اتفاق می افتد برسید. این مقاله برگرفته از دوره آموزش جی ای اس می باشد.
پست های مشابه
درونیابی در جی ای اس
با یک مثال ساده می توان به درک چگونگی عملکرد درونیابی در gis رسید. فرض بگیرید شما مقادیر بارش در یک روز را برای دو نقطه اندازه گیری کرده اید. حال قصد دارید که میزان بارش در نقطه ای (نقطه نامشخص) بین دو نقطه اندازه گیری شده (نقاط نامشخص) را تعیین کنید. با توجه به اینکه میزان بارش یک متغییر پیوسته است، به این معنی که می توان انتظار داشت میزان بارش در نقطه نامشخص میانگینی از میزان بارش در نقاط مشخص باشد، می توانید از درونیابی استفاده کنید.
درونیابی کریجینگ در جی ای اس
در یک تعریف علمی تر می توان گفت که کریجینگ فرض را بر این می گیرد که فاصله یا جهت بین نقاط مشخصی که توسط کاربر معرفی شده اند منعکس کننده یک همبستگی مکانی است که می تواند برای توضیح تغییرات در سطح استفاده شود. ابزار Kriging یک تابع ریاضی را به تعداد مشخصی از نقاط، یا همه نقاط در یک شعاع مشخص، برای تعیین مقدار خروجی برای هر نقطه، متناسب میکند. نرم افزار جی ای اس با به کارگیری الگوریتم کریجینگ می تواند عملیات درونیابی را به سادگی برای شما انجام دهد.
برای انجام درونیابی در gis از گام های زیر پیروی کنید.
ابتدا لازم است که داده های خود را وارد نرم افزار جی ای اس کنید. در این مثال ما مقادیر بارش را برای تعدادی نقطه مشخص کرده ایم و قصد داریم که مقادیر بارش مقادیر سایر نقاطی که اطلاعی از میزان بارش در آن نداریم را حدث بزنیم. در تصویر زیر می توانید داده های اضافه شده به نرم افزار gis را مشاهده کنید.
سپس در قسمت جستجو نرم افزار عبارت kriging را وارد کنید. با انتخاب ابزار بر اساس تصویر زیر در پنجره باز شده فیلد input را روی فیلد مربوط به مقادیر نمونه ها قرار دهید. در همین پنجره فیلد output cell size مربوط به دقت خروجی شما خواهد بود.
در نهایت با کلیک بر روی ok می توانید خروجی مشابه خروجی زیر را مشاهده کنید.


