آموزش برآورد میزان فرونشست در SNAP

در این آموزش با استفاده از نرم افزار اسنپ و داده های راداری سنتینل 1، میزان فرونشست در منطقه ی داراب در استان فارس را محاسبه می کنیم.

جزئیات آموزش
check
قیمت: 50000/ 50000 تومان
تخفیف روزانه: %0
کد تخفیف: nowruz
حجم تخفیف : %40
انقضا:
قیمت نهایی با کد تخفیف:

تومان

بعد از پرداخت مشاهده آنلاین فعال خواهد شد


با استفاده از سکه های حساب خود می توانید این آموزش را رایگان دریافت کنید

تعداد سکه های مورد نیاز: 100 سکه
تعداد سکه های شما: سکه
برای مشاهده این بخش باید وارد حساب کاربری خود شوید
در صورتی که حساب کاربری ندارید می توانید یک حساب کاربری رایگان بسازید
ورود به حساب کاربری ساخت حساب کاربری
نظر یا سوال شما:
:نظرات ارسال شده

توضیحات محصول

فرونشست در سنجش از دور

فرونشست زمین به عنوان یک پدیده زمین شناسی زیست محیطی تعریف شده است که به دلیل حرکت زیرسطحی مواد که به صورت تدریجی یا ایجاد گودی به صورت ناگهانی در سطح زمین ظاهر می شود. نیروی محرک این تغییر شکل در سطح زمین می تواند ناشی از فرآیندهای طبیعی یا انسانی باشد. عوامل طبیعی مختلفی مانند، وجود سنگ های حلال در آب و حرکت تکتونیکی می توانند فرونشست را تشکیل دهند. عملیات انسانی نظیر استخراج بیش از حد آبهای زیرزمینی، معدن کاری یا برداشت نفت، برداشت و استخراج مواد معدنی، ریزش سازه‌های زیرزمینی مانند تونل‌ها.

 

آسیب های ناشی از فرونشست زمین:

• تغییر ناهمسان در ارتفاع و شیب رودخانه‌ها و آبراهه ‌ها و سازه‌های انتقال آب.  شکست و یا بیرون زدگی لوله جدار چاه‌ها.

• پیشروی امواج در مناطق پست ساحلی.  کاهش برگشت ناپذیر تمام یا بخشی از مخزن آب زیرزمینی در نتیجه از بین رفتن یا کاهش تخلخل مفید نهشته‌ها.

• کاهش میزان نفوذپذیری سطحی و پیرو آن گسترش پهنه‌های بیابانی.

• تغییر در توپوگرافی و توسعه دشت سیلابی.

از جمله پیش نیاز های این آموزش مباحث تئوری زیر می باشد که درصورت نیاز برای شما ارسال خواهد شد.

 

مراحل برآورد فرونشست

• تعریف فاز

• محاسبه ارتفاع با استفاده از فاز

• بررسی تداخل نما

• تداخل سنجی راداری

• اصلاح فاز تداخل نما

• باز بحرانی

• بازیابی فاز

 

منطقه مورد مطالعه: با توجه به پژوهش های انجام شده در استان فارس (ناصر طالب بیدختی و همکاران، 1396)، منطقه ی ببن دو شهرستان فسا و داراب جهت بررسی انتخاب شد. این منطقه واقع در جنوب شرقی شهرستان شیراز و با مختصات مرکزی 28.49.36 و 54.00.51 می باشد. در تصویر زیر می توان منطقه مورد مطالعه را مشاهده کرد. برسی انجام شده بر روی این منطقه با استفاده از داده های ماهواره سنتینل 1 و مربوط به دوره زمانی بین سال های 1395 تا 1398 می باشد. داد های مورد نیاز این بررسی از سایت esa دریافت شده است. از جمله مباحث تئوری مورد نیاز می توان به موارد زیر اشاره کرد: فاز: کسری از چرخه ی موج است که نسبت به مبدا سپری شده است.

اختلاف فاز، هر تغییری است که در فاز یک کمیت یا در فاز میان چند کمیت روی می‌دهد. محاسبه ارتفاع با استفاده از فاز : در تصاویر راداری علاوه بر مقدار دامنه، فاز امواج الکترو مغناطیسی نیز ثبت می شود. تاخیر زمانی دریافت سیگنال در آنتن ها را می توان در اختلاف فاز آن ها مشاهده کرد. اختلاف فاز رفت و برگشت موج الکترومغناطیس با استفاده از ضریب تبدیل فاز به فاصله تبدیل شده و در نهایت می توان فاصله هر پیکسل تا آنتن را به مدل ارتفاع رقومی تبدیل کرد. تداخل نما: حاصل ضرب یک تصویر راداری در مختلط مزدوج تصویر دوم به دست می آید. تداخل سنجی راداری: هر زوج تصویر راداری قادر به تولید یک تداخل نما است. با داشتن n تصویر از منطقه می توان n(n-1)/2 تداخل نما تولید کرد، اما اینکه کدام تداخل نما می تواند دقت مورد نظر را ایجاد کند، توسط پارامتر همدوسی تعین می شود. همدوسی پارامتری مختلط است که مقدار دامنه آن معرف کیفیت تداخل نما بر اساس میزان همبستگی دو پیکسل متناظر در دو تصویر است. اگر این مقدار از 300 کمتر باشد زوج تصویر قابل استفاده است.

GeoRS.ir


خلاصه ای از GeoRS

هدف ما آموزش رایگان مباحث سنجش از دور و سیستم های اطلاعات جغرافیایی است. در این زمینه قابلیت هایی را فراهم کرده ایم تا به ساده ترین روش مباحث را یاد بگیرید و در نهایت سطح خود را در آزمون ها بسنجید.

آموزش و آزمون رایگان هدیه بگیر

در شبکه اینستاگرام ما هر روز با پاسخگویی صحیح به سوالات آزمون و آموزش رایگان هدیه بگیرید.

دوره های رایگان GeoRS

با کلیک بر روی هر بخش آموزش ریگان آن را دریافت کنید. تمامی آموزش ها به صورت انلاین پخش می شوند

با خیال راحت خرید کن