آموزش پایتون در سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی

در این قست به بررسی دلایل استفاده از زبان پایتون و همچنین قدرت زبان برنامه نویسی پایتون می پردازیم. دقت کنید در این دوره ابتدا زبان پایتون به طور کامل و به دور از مباحث سنجش بررسی شده و در دوره های دیگر کاربرد این زبان در سنجش از دور بررسی می شود.

جزئیات آموزش
check
قیمت:

0 تومان

این دوره رایگان می باشد
نظر یا سوال شما:
:نظرات ارسال شده

توضیحات محصول

پایتون در سنجش از دور

در حال حاضر زبان برنامه نویسی پایتون یکی از قدرتمند ترین زبان های دنیا به خصوص در بحث ماشین لرنینگ و هوش مصنوعی می باشد. از آنجا که عموما در سنجش از دور از مباحث تخصصی یادگیری ماشین (ماشین لرنینگ) استفاده می شود، همیشه این زبان بدون رقیب می باشد. اگر با نرم افزار های قدرتمند حوضه سنجش از دور یا gis آشنا باشید، قطعا حداقل یک بار شنیده اید یا دیده اید که این نرم افزار عموما با زبان پایتون نوشته شده اند و یا می توان از این زبان در محیط آن ها استفاده کزد.

 

پایتون در جی ای اس

امروزه نرم افزار ها در حال حرکت به سمت متن باز (open-source) شدن هستند. به این معنی که کاربر بتواند با برنامه نویسی ابزار های مورد نیاز خود را ساخته و گسترش دهد. نرم افزار arc gis نیز از این قضیه مستثنا نیست. به خصوص در نسخه پرو این نرم افزار که کاربر می تواند اقدام به ساخت ابزار کند و یا در بخش دیتابیس اقدام به نوشتن کدهایی برای محاسبه از طریق آبجکت های موجود کند. بنابراین به نظر می رسد که در آینده ای نزدیک یادگیری این زبان یکی از واجبات سنجش از دور و سیستم های اطلاعات جغرافیایی باشد.

 

پست های مشابه:

آموزش زبان برنامه نویسی پایتون در gis

 

سر فصل های دوره

فصل اول: مباحث اولیه

 1_ معرفی دوره و اهداف آن: این دوره آموزششی از مباحث مقدماتی و ساده ی زبان برنامه نویسی پپایتون شروع شده و سعی کرده ایم به گونه ای برنامه نویسی را شروع کنیم که کاربرانی که تا کنون این کار را انجام نداده اند، دچار سردرگمی نشوند و به سادگی بتوانند این کار را شروع کنند.

2_ بررسی انواع داده های موجود در زبان پایتون: در این قسمت انواع داده های موجود مانند داده های متنی عددی و بولیین ب طور کامل تعریف شده و در زبان پایتون بررسی می شوند. این داده ها در بیشتر زبان ها یکسان بوده و با درک درست آن می توانید از آن در سایر زبان های برنامه نویسی استفاده کنید.

3_ بررسی متغیرها و انواع آنها و روش تعریف و استفاده در پایتون: در یک کلام خلاصه متغییر ها برای تعیین یک نام برای یک مقددار جهت استفاده در کدهای بعدی استفاده می شوند. شاید این عبارت کمی شما را سردرگم کند. اما با مشاهده فیلم های این مبحث به سادگی آن پی خواهید برد.

4_ تعریف عبارات و دستورات ونحوه استفاده از آنها

آموزش پایتون در جی ای اس

 

فصل دوم: مباحث متوسطه

1_ تعریف لیست ها و کاربرد آنها: با استفاده از لیست ها می توانند چندین مقدار را در یک متغییر قرار دهند. سامانه ی گوگل ارث انجین از لیست ها و قوانین آن به وفور استفاده کرده است. به طور مثال زمانی که می خواهید یک imageCollection را برگردانید این سامانه تمام تصویر ماهواره ای وجود را در یک لیست به شما نشان می دهد.

2_ تعریف و نحوه استفاده از دستورات شرطی: در بسیار ی از برنامه ها نیاز است تا کاربر تعیین کند یک رشته کد در چه زمانی و چه شرایطی اجرا شوند. در این حالت از دستورات شرطی استفاده می شود. فرض بگیرید در یک وبسایت webgis قصد دارید که به کاربر داده های خود را نشان دهید. اما نمی خواهید کاربرانی که در سایت شما لاگین نیستند این داده ها را ببینید، در این حالت با تعریف یک شرط ساده لاگین بودن یا نبودن کاربر چک کرده و برایی هر حالت دستورات مشخصی تعیین می کنید.

3_ تعریف عملگرها و نحوه استفاده از آنها: عملگرد ها در پایتون دستورات از پیش تععریف شده ای هستند که بر روی یک مقدار یا لیستی از مقادیر اعمال شده و تغییراتی را در آن به جود می آورند و یا یک مقدار مشخص را برای شما محاسبه مب کنند.

4_ تعریف توابع وانواع آنها نحوه تعریف: توابع یکی از بخش های مهم الگوریتم نویسی در پایتون است، که موجب می شود الگوریتم ها قابل درک شوند. استفاده از این ويژگی پایتون در تمام برنامه های نوشته شده لازم است.

5_ تعریف و استفاده از ماژول ها، پارامتر ها و آرگومان های تابع: زبان برنامه نویسی پایتون دارای ماژول هایی است که توسط مهندسان پایتون یا سایر کاربران در قالب کتابخانه های بسیار مفید نوشته شده اند. این ویژگی بزرگ پایتون موجب محبوبیت آن شده است

6_ تعریف عملگرهای مورد استفاده ودستیابی به اعضای لیست

7_ نسبت دهی و چند تایی ها به عنوان مقادیر بازگشتی توابع تعریف دیکشنری عملیات،متد ها ،بدل سازی و کپی برداری در دیکشنری ها تعریف فایل ها ی متنی ،نوشتن متغییر و دایرکتوری و اخطار ها

آموزش پایتون برای جی ای اس

 

فصل سوم: مباحث پیشرفته

1_ تعریف کلاس ها مشخصه های کلاس: کلاس ها برای استفاده از وراثت و قوانین آن در پایتون تعیین شده اند. این قابلیت در توسه سایت با پایتون بسیار کار آمد هستند. از جمله کاربرد های این مبحث می توان به استفاده آن در مدل های جنگو است. جنگو فریمورکی از پایتون است که برای توسعه وبسایت استفاده می شود. در جی ای اس ما از جنگو برای توسعه و تراحی سامانه های وب جی اسی استفاد می کنیم. پیشنهاد می شود اگر قصد دارید کاربرد پایتون در gis را ادامه دهید این بخش را به طور کامل یاد بگیرید.

2_ تعریف شی گرایی آرگومان های اختیاری و متد مقدار دهی اولیه: این بخش جزئی از کلاس ها و قوانین مربوط به آن است.

3_ دیتابیس چیست؟ بررسی کامل دیتابیس ها: دیتابیس بخش پیشرفته زبان پایتون می باشد. این زبان با استفاده از کتابخانه های قدرتمند خود به راحتی می تواند با دیتابیس ها کار کند. ما با طیف وسیعی از دیتابیس ها در برنامه نویسی سر و کار داریم که در سنجش از دور و جی ای اس ما بیشتر از mysql و یا postgresql استفاده می کنیم.

 

پایتون چیست؟

پایتون یک زبان برنامه نویسی عمومی و Open Source است که می تواند برای بسیاری از برنامه های کاربردی از جمله سنجش از دور مورد استفاده قرار گیرد. این دوره جهت بررسی پایتون در ARC GIS، google earth engine و همچنین پردازش تصاویر ماهواره ای که بعد از اتمام این دوره آغاز خواهد شد، ایجاد گردید. بنابراین در این دوره مباحث مورد نیاز برای نوشتن یک برنامه بررسی می شود. در این آموزش قصد داریم پایتون را از پایه شروع کرده و سعی می کنیم تمام مطالب مقدماتی لازم برای برنامه نویسی با پایتون را پوشش دهیم. چرا که برای انجام هر پردازشی در سنجش از دور با پایتون، نیازمند آشنایی با دانش مقدماتی و نحوه برنامه نویسی با پایتون هستیم.

برای شروع این آموزش نیاز به دانش قبلی از پایتون نییست و سعی می شود تمام مطالب لازم در همین آموزش بیان شود. در پایان این آموزش صرفه نظر از مباحث سنجش از دور، شما قادر خواهید بود به راحتی با پایتون هر برنامه ای را نوشته و مسیر مورد علاقه خود را برای ادامه کار با پایتون انتخاب کنید. پایتون را می توان روی یک سرور برای ساختن Web Applications و ساختن Workflow در نرم افزار استفاده کرد و به سیستم های پایگاه داده متصل شده و فایل ها را بخواند و بنویسد، همچنین می تواند داده های کلان (Big Data) را مدیریت کرده و عملیات پیچیده ریاضیاتی انجام دهد، این قابلیت ها است که باعث شده پایتون به یک زبان بسیار محبوب تبدیل شود.

 

دلایل استفاده از پایتون در سنجش از دور:

  1. ساده بودن زبان پایتون: بر خلاف بیشتر زبان ها که برای برخی از افراد دشوار است آموزش پایتون بسیار ساده است. به طور کلی یادگیری، منطق دستورات و نحوه کارکرد آن برای برنامه نویسان و به خصوص برای افراد مبتدی که تازه به این حرفه وارد شده اند، بسیار ساده و قابل درک خواهد بود. و با صرف زمان کمی به سرعت می توانند اصول اولیه نوشتن کد را فرا بگیرند. به همین ترتیب برنامه نویسان با مشاهده کدهای نوشته شده به زبان پایتون، می توانند به راحتی نحوه عملکرد آن را متوجه شوند.
  2. پایتون، زبان مفسر از دیگر ویژگی های پایتون می توان به مفسری بودن آن اشاره کرد. به این معنا که کد ها به صورت خط به خط تفسیر می شوند، و نه به صورت کلی.
  3. انعطاف پذیری زبان پایتون بسیار قدرتمند و منعطف است و کدهای نوشته شده به این زبان از قابلیت خوانایی بسیار بالایی برخوردارند. به گونه ای که هر برنامه نویس به راحتی می تواند منطق کد های پایتون را متوجه شود. و همچنین با توجه به قابلیت های شیء گرایی می توان از این زبان در پروژه های بزرگ و سازمانی استفاده کرد.

GeoRS.ir


خلاصه ای از GeoRS

هدف ما آموزش رایگان مباحث سنجش از دور و سیستم های اطلاعات جغرافیایی است. در این زمینه قابلیت هایی را فراهم کرده ایم تا به ساده ترین روش مباحث را یاد بگیرید و در نهایت سطح خود را در آزمون ها بسنجید.

آموزش و آزمون رایگان هدیه بگیر

در شبکه اینستاگرام ما هر روز با پاسخگویی صحیح به سوالات آزمون و آموزش رایگان هدیه بگیرید.

دوره های رایگان GeoRS

با کلیک بر روی هر بخش آموزش ریگان آن را دریافت کنید. تمامی آموزش ها به صورت انلاین پخش می شوند

با خیال راحت خرید کن