آموزش جامع سنجش از دور برای زمین شناسی و معدن

در این سری آموزشی از نرم افزار envi برای اکتشاف معادن استفاده شد. همچنین از نرم افزار های arcgis و گوگل ارث نیز استفاده شده است.

جزئیات آموزش
check
قیمت: 435000/ 500000 تومان
تخفیف روزانه: %13
انقضا:

بعد از پرداخت مشاهده آنلاین فعال خواهد شد


با استفاده از سکه های حساب خود می توانید این آموزش را رایگان دریافت کنید

تعداد سکه های مورد نیاز: 870 سکه
تعداد سکه های شما: سکه
برای مشاهده این بخش باید وارد حساب کاربری خود شوید
در صورتی که حساب کاربری ندارید می توانید یک حساب کاربری رایگان بسازید
ورود به حساب کاربری ساخت حساب کاربری
نظر یا سوال شما:
:نظرات ارسال شده

توضیحات محصول

سنجش از دور در زمین شناسی

سنجش از دور در علوم مختلفی کاربرد دارد، اما بحث کاربرد سنجش از دور در زمین شناسی بسیار ویژه است. از جمله می توان به تهیه نقشه سنگ شناسی از یک منطقه وسیع اشاره کرد. اما این کاربرد ها صرفا به اکتشاف معادن ختم نمی شود، بلکه در بررسی مخاطرات زمین شناسی هم کاربرد دارد. سیل، زمین لغزش، زلزله و فرونشست از جمله کاربرهایی هستند که توسط محققان بررسی شده است. میزان توانایی سنجش از دور در زمین شناسی را می توان از تعداد مقالات بیشماری که در سطح جهانی ارائه شده اند، مشاهده کرد.

 

پست های مشابه

رسم نقشه سنگ شناسی با سنجش از دور

 

سنجش از دور در معدن 

عموما وقتی از کاربرد سنجش از دور در معدن صحبت می شود، منظور اکتشاف مواد معدنی است. ماهواره ها با دریافت اطلاعات سنگ ها، آن ها را در اختیار ما قرار می دهند. بنابراین در صورتی که کاربر دانش کافی از ماده معدنی هدف (به طور مثال آهک یا اکسید های آن) را داشته باشد، می تواند اقدام به اکتشاف مواد معدنی با تکنیک های سنجش از دور کند. در این دوره سعی شده است تا نحوه ی به دست آوردن اطلاعات و ویژگی ها هر سنگ و کانی معدنی بررسی شود. در سال های گذشته کاربرد سنجش از دور در اکتشاف معادن آنقدر زیاد شده که همه ی علاقه مندان را به سمت خود کشانده است.

نقشه اکسید آهن

 

سر فصل های دوره

فصل اول: مبانی سنجش از دور

  1. طیف الکترومغناطیس: همانطور که قبلا عنوان شد برای درک مباحث پیشرفته سنجش از دور کاربر باید به طور کامل بر مبانی سنجش از دور مسلط شود. ابتدایی ترین این مبحث موج الکترومغناطیس است که احتمالا تا حدودی با آن آشنا هستید. در این فصل موج الکترومغناطیس از دیدگاه سنجش از دور بررسی شده است.
  2. طیف و ویژگی های آن: بعد از آشنایی با موج EM حال نوبت آن است که تعامل موج و محیط بررسی شود. هنگامی که موج الکترومغناطیس به یک پدیده مانند کانی یا سنگ برخورد می کند بر اساس ویژگی شیمیایی ماده، تعامل خاصی بین ماده و موج EM رخ می دهد. این مبحث نیز در این فصل توضیح داده شده است.

 

فصل دوم: کانی ها و مواد معدنی

  1. تعامل موج EM و کانی ها: در ادامه مباحث مبانی سنجش از دور و بررسی آن در زمین شناسی و معدن نیاز است تا با ترکیب شیمایی کانی ها و نحوه بررسی هر کانی آشنا شویم. کاربر بر اساس کانی یا سنگ هدف ویژگی های آن را شناسایی کند تا بتواند به اکتشاف آن ها بپردازد.
  2. بررسی چند کانی: در این فصل سعی شده است برای تسلط کاربر بر انواع کانی ها و سنگ ها چند سنگ مانند سنگ آهک و دولومیت و چند سنگ دیگر را بررسی کنیم. با مشاهده این قسمت می توانید انواع سنگ ها و کانی های دیگر را تحلیل کرده و در پروژه های خود استفاده کنید.

 

دوره آموزش سنجش از دور برای معدن و زمین شناسی

شناسایی پوشش گیاهی:

بارز سازی و تشخیص پوشش گیاهی یکی از ساده ترین پردازش ها در سنجش از دور می باشد. برای بازر کردن پوشش گیاهی نیاز است تا کاربر ابتدا تعریف درستی از تصاویر ماهواره ای، باند، طول موج و رفتار پدیده ی مورد نظر، که در اینجا منظور پوشش گیاهی است داشته باشد.

تمامی انواع پوشش گیاهی سبزینه دار به واسطه ی وجود کلروفیل دارای طیف خاصی هستند. منظور از طیف خاص وجود عامل جذب در یک طول موج خاص است. برای پوشش گیاهی می توان جدب شاخصی در باند قرمز و بازتاب شاخص در فروسرخ نزدیک مشاهده کرد.

این بازتاب شاخص موجب می شود، عملیات بارز کردن یک هدف گیاهی بسیار ساده شود. نرم افزار envi چند راه حل برای این کار در اختیار کاربر قرار می دهد. که در ادامه به چند مورد آن اشاره می شود.

1_ استفاده از ابزاهای نرم افزار envi:

برای استفاده از ابزار موجود در انوی، کاربر باید ابتدا رفتار طیفی پوشش گیاهی را بفهمد. در سری آموزش سنجش از دور برای بارزسازی پوشش گیاهی این مورد کاملا بررسی شده است. بعد از شناسایی رفتار طیفی پوشش گیاهی با استفاده از ابزار NDVI و معرفی باندهای مناسب می توان پوشش گیاهی را به سادگی بارز کرد.

 2_ استفاده از band math:

در این مرحله که مشابه روش قبلی است کاربر همچنان باید رفتار طیفی پوشش گیاهی را درک کرده باشد. در این مرحله کاربر می تواند از نسبت های اختیاری با استفاده از دانش خود استفاده کند. نسبت های باندی با استفاده از قوانین خاص که در این آموزش به آن اشاره شده است، انجام می شود.  کاربر می تواند نسبت های دلخواه را اعمال کرده و نتیجه را مشاهده کند.

 

3_ تکنیک band ratio

در یک عبارت خلاصه می توان گفت، تکنیک band ratio به نسبت بین باند بازتابی به باند جذبی گفته می شود. در این حالت اعداد روشنایی تصویر خروجی مانند دو روش قبلی کاملا تغییر می کند. به این صورت که عدد روشنایی هر پیکسل در تصویر خروجی، حاصل عبارت ریاضی تکنیک استفاده شده می باشد. در بارزسازی پوشش گیاهی با استقاده از سه روش یاد شده اعدا روشنایی برای پوشش گیاهی بسیار بیشتر از اعداد روشنایی برای سایر پیکسل خواهد بود در نتیجه پیکسل های هدف روشن تر (سفیدتر) خواهد بود.

 

اکتشاف مواد معدنی در سنجش از دور

در بررسی سنگ ها و کانی دو رویکرد اصلی وجود دارد: اکتشاف، بارزسازیو در این دوره سعی کرده ایم تا هر دو رویکرد را به طور ساده بیان کنیم.

 

رویکرد اکتشاف معادن در سنجش از دور:

در این حالت کاربر از مکان ماده ی مورد اکتشاف آگاه نیست. در واقع در این رویکرد کاربر احتمال می دهد که یه سنگ یا کانی خاص در منطقه ی مورد نظر وجود دارد اما نمی داند که این ماده هدف در کجا قرار گرفته است. در این حالت کاربر باید بر اساس دانش و تجربه ی خود به اکتشاف ماده هدف بپردازد. نرم افزار envi به استفاده از قابلیت های بسیار جذاب خود می تواند به کابر کمک اساسی کند. از جمله ی این قابلیت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

1_ کتابخانه های طیفی:

نرم افزار انوی کتابخانه های طیفی usgs، jpl و jhu را در اختیار کاربران قرار داده است. این کتابخانه ها که توسط دانشگاه های معتر اروپایی و امریکایی تهیه شده اند، نمودار طیفی کانی ها و سنگ های زیادی را در اختیار کاربر قرار می دهند. کاربر با استفاده از این کتابخانه ها می تواند به اکتشاف مواد معدنی بپردازد.

 

2_ ابزار بازنویسی طیف ها

طیف های موجود در کتابخانه های طیفی دارای رزولوشن طیفی بسیار بالایی هستند و با رزولوشن طیفی سنجنده های موجود قابل مقایسه نیستد. بنابراین برای استفاده از کتابخانه های طیفی کاربر باید این طیف ها را به طیف سنجنده ی مورد نظر بازنویسی(resample) کند.

 

3_ الگوریتم های پیشرفته:

نرم افزار انوی الگوریتم های بسیار پر کاربر مانند pca، الگوریتم های تمام پیکسلی و الگوریتم های زیر پیکسلی را در اختیار کاربران قرار می هد. این لگوریتم ها به خوبی توانایی اکتشاف و بارز کردن مواد معدنی و سنگ های مورد نظر را دارند و در مقالات بسیاری در مورد آن ها صحبت شده است.

 

رویکرد بارزسازی سنگ ها در سنجش از دور:

در این رویکرد کاربر می داند که مکان دقیق هدف مورد نظرش کجاست. بنابراین صرفا به بارز کردن هدف خود از پس زمینه (سایر پدیده های موجود در منطقه) می پردازد.

در این سری آموزشی تمامی موارد یاد شده بررسی شده اند.

در این دوره سعی شده است تمامی مباحث از صفر شروع شوند. مباحث سنجش از دور از صفر شروع شده و تمامی مباحث مورد نیاز بررسی شده است. سپس وارد مباحث زمین شناسی و اکتشاف معادن و بررسی ویژگی های سنگ ها خواهیم شد و نحوه ی اکتشاف هر سنگ یا کانی خاص مورد بررسی قرار می گیرد. برای تمامی کسانی که این دوره را خریداری کرده اند، مشاوره رایگان ارائه می شود. در صورتی که در پروژه های خود دچار مشکل شوید می توانید از قسمت گفتگوی انلاین با ما در ارتباط باشید.

 

نرم افزار arcmap در بارزسازی سنگ شناسی:

متاسفانه enviقابلیت ایجاد خروجی علمی را ندارد به همین دلیل تیم توسعه این نرم افزار، هماهنگی خاصی را با نرم افزار arcmap ایجاد کرده اند تا کاربر بتواند خروجی های علمی را در فرمت های مختلف مانند jpg دریافت کند. در این سری آموزشی سعی شده است تمامی نکات و بخش های نرم افزار arcmap که مورد نیاز علاقه مندان به زمین شناسی و معدن است بررسی شود.

همچنین در این سری آموزشی نرم افزار گوگل ارث نیز بررسی شده است. کاربرد این نرم افزار، نمایش داده های خروجی در دنیای واقعی است.تمامی خروجی های دریافت شده در این دوره در نرم افزار گوگل ارث بررسی شده اند.

 

 

GeoRS.ir


خلاصه ای از GeoRS

هدف ما آموزش رایگان مباحث سنجش از دور و سیستم های اطلاعات جغرافیایی است. در این زمینه قابلیت هایی را فراهم کرده ایم تا به ساده ترین روش مباحث را یاد بگیرید و در نهایت سطح خود را در آزمون ها بسنجید.

آموزش و آزمون رایگان هدیه بگیر

در شبکه اینستاگرام ما هر روز با پاسخگویی صحیح به سوالات آزمون و آموزش رایگان هدیه بگیرید.

دوره های رایگان GeoRS

با کلیک بر روی هر بخش آموزش ریگان آن را دریافت کنید. تمامی آموزش ها به صورت انلاین پخش می شوند

با خیال راحت خرید کن